Slanutak s celerom, lukom, mrkvom

Slanutak s celerom, lukom, mrkvom recept
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Slanutak ostaviti da se namače preko noći.

Korak 2

U šerpu dodati celer, luk, bijeli luk, mrkvu, slanutak, majčinu dušicu, so, biber, kocku za supu, koricu limuna i vodu.

Korak 3

Nakon što zarvi, kuhati na srednje jakoj temperaturi oko 30 minuta ili dok slanutak ne bude kuhan.

Korak 4

Skinuti s vatre.

Korak 5

Slanutku dodati sok od limuna, i u koliko je potrebno još soli.

Korak 6

Nekoliko kutljača dodati u blender. Izmiksati, uliti nazad u šerpu i izmiješati.

Korak 7

Po želji poslužiti s kriškama limuna i maslinovim uljem.

Pogledajte još