-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Slanutak ostaviti da se namače preko noći.
U šerpu dodati celer, luk, bijeli luk, mrkvu, slanutak, majčinu dušicu, so, biber, kocku za supu, koricu limuna i vodu.
Nakon što zarvi, kuhati na srednje jakoj temperaturi oko 30 minuta ili dok slanutak ne bude kuhan.
Skinuti s vatre.
Slanutku dodati sok od limuna, i u koliko je potrebno još soli.
Nekoliko kutljača dodati u blender. Izmiksati, uliti nazad u šerpu i izmiješati.
Po želji poslužiti s kriškama limuna i maslinovim uljem.
Slanutak s celerom, lukom, mrkvom
Sastojci
Follow The Directions
Slanutak ostaviti da se namače preko noći.
U šerpu dodati celer, luk, bijeli luk, mrkvu, slanutak, majčinu dušicu, so, biber, kocku za supu, koricu limuna i vodu.
Nakon što zarvi, kuhati na srednje jakoj temperaturi oko 30 minuta ili dok slanutak ne bude kuhan.
Skinuti s vatre.
Slanutku dodati sok od limuna, i u koliko je potrebno još soli.
Nekoliko kutljača dodati u blender. Izmiksati, uliti nazad u šerpu i izmiješati.
Po želji poslužiti s kriškama limuna i maslinovim uljem.